La Tavolata

KOKEN ZOALS NONNA!

Gezond, snel, gemakkelijk en heel gezellig. Dat typeert de Italiaanse keuken. Maar die heerlijke pasta uit het restaurant op je vakantieadres smaakt toch anders wanneer je het thuis klaarmaakt. Dat verschil zit ‘m in details; kleine keukengeheimpjes die eigenlijk alleen ‘nonna’ kent. La Tavolata verklapt ze graag aan jou. Omdat we willen dat je weet hoe authentieke Italiaanse gerechten horen te smaken. En omdat we graag onze liefde voor Italiaans koken met je delen. Kook je met ons mee?

LA TAVOLATA …. IS DAT EEN OPERA?

De naam La Tavolata is afgeleid van een Italiaanse traditie die veel voorkomt Italië. Iedereen eet aan een lange tafel. De sfeer is informeel, gerechten worden gedeeld en er wordt (zelfgemaakte) wijn gedronken. Zowel Piero als Diana koken al jaren voor vrienden en familie. De paden van Piero en Diana kruisten een aantal jaar geleden, van het een kwam het ander en inmiddels hebben ze samen al heel wat ‘tavolata’s georganiseerd. Er is chemie tussen deze twee enthousiaste kookfanaten. Het delen van recepten en bereidingswijzen gaat als vanzelf. Ze raken er samen ook niet over uitgepraat. En daar hoort af en toe een temperamentvolle Italiaanse discussie bij over welke nonna gelijk heeft.

WIE ZIJN WIJ?

De roots van Piero Bianculli liggen in Zuid Italië. De beroepsmuzikant en ondernemer heeft een diepgewortelde liefde voor de Italiaanse keuken. Hij bracht een groot deel van zijn jeugd door in de restaurants van zijn ouders, waar hij alle keukengeheimen van dichtbij meemaakte. Piero is geboren in Altamura, Apulië. Het brood dat daar wordt gemaakt, is beroemd in heel Italië. Er zijn zoveel gerechten, die je met brood kunt maken. Zelfs met oud brood. Piero kan niet wachten om ze te verklappen. Maar niet aan zijn oma doorvertellen, hoor.

Ook bij Diana de Winter zit de liefde voor de Italiaanse keuken in de genen. Haar moeder is geboren vlakbij Rome. Volgens haar is Diana meer Italiaans dan zijzelf. Als kind keek Diana over het aanrecht mee met haar ‘nonna’. Die maakte nog pasta met de hand. De liefde voor koken is verankerd in haar leven. Diana begeleidt ondernemers en haalt het beste in hen naar boven. Ze heeft vanuit haar zakelijke achtergrond affiniteit en ervaring met events en het delen van kennis. Daar maken vrienden en collega’s ook dankbaar gebruik van. Op de vraag ’Diaan, heb je nog een tip voor het eten vanavond?’ is het antwoord altijd Ja!

Ga naar de website