Xquisito Limoncello

Voor de Limoncello en PURO D’ORO worden alleen de allerbeste en onbespoten citroenen uit de Italiaanse Amalfi kust gebruikt. Deze unieke, grote citroen met haar dikke schil heeft een intense geur en zoet en sappig vruchtvlees. De productie duurt 5 tot 7 weken voor de PURO D’ORO om er zeker van te zijn dat alle kleur, geur en smaakstoffen uit de schil zijn opgenomen.

De Arancello is gemaakt van onbespoten bloedsinaasappels uit Sicilië. De bloedsinaasappel heeft haar naam te danken aan haar herkenbare dieprode vruchtvlees. Ook de schil kleurt rood als deze rijp is.

De citroenen en sinaasappels worden met de hand geschild, welke direct op de biologische alcohol gezet worden.

Het productieproces zorgt ervoor dat er een optimale kleur en geur wordt meegegeven aan de likeur. Voor het bottelen, wordt het product gefilterd en gemixt met suiker en bronwater.

Van begin tot eind wordt het productieproces volledig ambachtelijk en in eigen beheer uitgevoerd. Op deze wijze is er 100% controle over het gehele productieproces en kan de unieke kwaliteit van Xquisito Limoncello & Arancello gegarandeerd worden.

Van het sap van de citroen en bloedsinaasappelen wordt op ambachtelijke wijze ijs gemaakt, zodat er niets verloren gaat. Duurzaamheid maakt bij Xquisito een belangrijk onderdeel uit van de bedrijfsfilosofie.